Folyt. köv.

Lassan közeleg a vizsgaidőszak vége /nekem már tulajdonképpen vége is/, szóval ilyenkor egy kicsit lejjebb ad az anonim grafománok lelkesedése a blogolás iránt. Megpróbálunk magunkon erőt venni, és a továbbiakban a blogot nem felejtve új ötletetekkel szolgálni a grafománia szent szellemét.

Az AG aktuális felhívása


Az AG kötelességének érzi felhívni a teafőző nagymesterek figyelmét arra, hogy a teatúladagolásnak komoly veszélyei lehetnek.
/A cukorbetegség veszélye azt hiszem már rég nem csak lehetőségként játszik a főpapok életében./


A harmadik világ


Nyári élmény
A nyugdíjas rajzszakkör-tagoknak úgy tűnik sok idejük van utazni és nem vetik meg az egzotikus úticélokat sem. /Még ha szerintük nem is annyira egzotikus./

Az első rajzcsokor

Egy neve elhallgatását kérő nyugalmazott általános iskolai rajzszakkör-tag küldte el számunkra munkáit.

Az Európai Unió (+kisebbségek)


Környezetvédelem


Balesetmegelőzés - Én és a kutyám


Nyári élmény


Én és a kutyám /macskával, én nélkül/

Gratulálunk!

Rajzpályázat

Végre kiírásra kerültek a legújabb pályázatok. Ezúttal rajztehetségeket keresünk.
Témakörök:
- nyári élmény
- én és a kutyám
- az Európai Unió
- környezetvédelem
- kisebbségek helyzete
- közlekedésbiztonság
- drogmegelőzés, stb.

Technika: vízfesték, zsírkréta, tempera, Paint

A pályázat lezárult


Elérkezett a nagy pillanat: lehull a lepel, felszáll a fehér füst, stb. A zsűrinek igen nehéz dolga volt a döntés meghozatala közben, hiszen nagyon komoly teljesítmények érkeztek be a pályázatra. Sajnálatos módon viszont kiderült, hogy a Kristálylabda című költemény a Keane együttes Crystal ball című számának magyar fordítása, így ezt kizártuk a versenyből. A zsűri elé került még egy nagyon tehetséges fiatal költő életműje. Sajnos nem járult hozzá a versek közzétételéhez, ám mi mégis úgy gondoljuk, hogy ő érdemli a fődíjat. A Madár a folyón című vers az Anonim Grafomániások különdíjában részesült.
Ezúton is gratulálunk a fiatal tehetségeknek!

Úgy...

Hihetetlen! Egy újabb verset küldtek szerkesztőségünkbe. A vers szerzője ezesetben is ismeretlen, de írásából annyit megtudtunk, hogy egy 15 éves fiatal (vagy legalábbis annak képzeli magát) küldte az írást. De hogy tudja ilyen gördülékenyen alkalmazni ezeket a nehezebbnél nehezebb költői képeket egy 15 éves gyermek? Fogadjátok szeretettel!

Úgy...

Úgy fáj, hogy mindjárt lehanyatlik a nap,
Úgy fáj érrendszeri problémáim vannak,
Úgy fáj, mint ama szürke szamár a ködben,
Úgy fáj, mikor futok, az én térdem,
Úgy fáj, mikor nem szeretsz, érzem,
Úgy fáj, hogy ma lettem 15 éves,
Úgy szeretném megnyerni ezt a versírópályázatot, édes...

A pályázat folytatódik

Újabb anonim költemény érkezett a szerkesztőségbe. Úgy tűnik, valóban nehéz dolga lesz a zsűrinek, hisz a költemények színvonala rendkívül magas. Külön dicséret jár a költőnek, hogy ezúttal a megadott témákat kimerítő művet kaptunk.

Madár a folyón

Az élet úgy sodor, mint egy megáradt folyó.
Lelkem úgy sajdul, mint egy sötét hajó.
De jaj! Mit tesz egy sorvadt lélek?
Egészséges testben így mit ér az élet?

Az égen száll a kis pajkos turul,
Jó lenne repülni vele délre, tolul
Szemembe könnycsepp, s érzelem,
Eszemet elhagyja az értelem.

De mondd, miért hagytál ily kínzó kételyek közt?
Párnámra miért csepegtettél szívemet maró könnyt?
Szívem mégis oly hangosan kattogott érted,
S most ez vár reám: a szomorú élet.

Talán nem szégyen bevallani, hogy a fentebbi sorok olvasása közben mi itt a szerkesztőségben igen csak elérzékenyültünk. Azt gondolom, már megérte életre hívni ezt a kezdeményezést. Ismét csak gratulálni tudunk! Várjuk a további pályaműveket!

Kristálylabda

Már meg is érkezett az első költemény egy névtelen művésztől. Ki gondolta volna, hogy ilyen gyors lesz? De ez ne vegye el senki kedvét a versek küldésétől, mert a verseny még korántsem ért véget. Továbbra is várjuk a költeményeket, akár a megadott témákban is szívesen vennénk egy-két verset! (Részletek 2 bejegyzéssel korábban.)
És akkor most jöjjön a Mű.

Kristálylabda

Óh, kristálylabda, kristálylabda.
Ments meg mindnyájunkat!
Mondd, hogy az élet csodaszép.
Tükör, tükör
A falon.

Ezúton gratulálunk a vershez!

Zene íráshoz


Hogy ezt amúgy majd hetente kirakjuk, hogy ki az épp aktuális kedvenc, azt magam sem hiszem, de maradjunk annyiban, hogy a 2008-as év eddigi kedvence "Péterfy Bori&Love Band" hasonló című albuma.

Líra és Lant

Az Anonim Grafomániások egyesülete nagyszabású, nemzetközi tehetségkutató-sorozatot indít. Az első körben a versírókra számítunk.

Ezt ne! - Tipográfiai eligazítás

Az AG Anonim Grafomániások szervezete közleményben ítéli el az alábbi betűtípusok mind nyilvános, mind magáncélú felhasználását.


Visszatértünk!


Szeretnék minden kedves olvasónkak boldog újévet kívánni, a grafomániások figyelmét pedig felhívnám arra, hogy fokozott figyelemet fordítsanak a dátumozásra!